strona główna - KIEŁBASA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

KIEŁBASA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

wstecz

 

SKŁADNIKI - na 2 osoby

• 3 sztuki Kiełbasy Śląskiej firmy Kabanos
• 25 deko pomidorków koktajlowych
• 1 czerwona cebula

• 1 łyżka kaparów

• 1 łyżka oleju rzepakowego
• pół kilo fasolki szparagowej
• przyprawy: sól, pieprz, oregano

 

PRZYGOTOWANIE

Fasolkę szparagową obrać, przeciąć na połówki i podgotować al dente.

Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju podgrzanym na patelni. Dodać pociętą w plastry Kiełbasę Śląską i podsmażyć aż się zarumieni.

Dodać odcedzoną fasolkę szparagową, poddusić 3 minuty minuty. Dodać przecięte na połówki pomidorki koktajlowe. Przyprawić do smaku. Smażyć 5 minut.

 

 

wstecz