strona główna - KIEŁBASA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
KIEŁBASA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
wstecz
SKŁADNIKI - na 2 osoby
• 3 sztuki Kiełbasy Śląskiej firmy Kabanos
• 25 deko pomidorków koktajlowych
• 1 czerwona cebula
• 1 łyżka kaparów
• 1 łyżka oleju rzepakowego
• pół kilo fasolki szparagowej
• przyprawy: sól, pieprz, oregano
PRZYGOTOWANIE
Fasolkę szparagową obrać, przeciąć na połówki i podgotować al dente.
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju podgrzanym na patelni. Dodać pociętą w plastry Kiełbasę Śląską i podsmażyć aż się zarumieni.
Dodać odcedzoną fasolkę szparagową, poddusić 3 minuty minuty. Dodać przecięte na połówki pomidorki koktajlowe. Przyprawić do smaku. Smażyć 5 minut.
wstecz